Beleggingsstrategie

Op 29 januari 2015 is gestart met het FundShare Post Helder. Aandelen Fund. Het fonds heeft als doelstelling u door middel van een uitgekiende strategie optimaal te laten profiteren van de aandelenmarkten. De strategie is gebaseerd op decennia van wetenschappelijk onderzoek door Nobelprijswinnaars en andere vooraanstaande wetenschappers. Met dit fonds zijn institutionele beleggingsoplossingen nu ook beschikbaar voor u. Het fonds belegt een groot deel van het vermogen in fondsen van Dimensional. Deze institutionele fondsen zijn zonder Dimensional adviseur niet te koop. Via FundShare Post Helder. Aandelen Fund kunt u wel (indirect) deelnemen in de Dimensional fondsen. Binnen een paar minuten opent u kosteloos een rekening bij DEGIRO. U betaalt geen aan- en verkoopkosten; ook geen bewaarloon. U kunt zowel in Box 3 als Box 1 beleggen. Daarnaast kunt u heel goedkoop lenen met uw aandelen als onderpand (momenteel 1,25%). Naast DEGIRO kunt u het fonds ook aankopen bij Van Lanschot en BinckBank.
Met dit unieke model worden de beleggingen zeer goed gespreid over zowel landen, regio’s als sectoren, waardoor het niet nodig is uw aandelenbeleggingen te verdelen over meerdere aandelenfondsen. 


Wereldwijd beleggen in duizenden bedrijven!

Beleggen in FundShare Post Helder. Aandelen Fund betekent participeren in zo'n 10.000 sterke bedrijven in alle sectoren over de hele wereld.

Helder. beleggingsstrategie

Het fonds selecteert beleggingsfondsen die voldoen aan een heldere beleggingsstrategie. De beleggingsstrategie is gebaseerd op decennialang wetenschappelijk onderzoek. Helder. onderscheidt de volgende zes kernovertuigingen:

  1. Aandelen zijn eerlijk geprijsd in liquide en concurrerende markten (Nobelprijswinnaar Fama). Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond hoe moeilijk het is om economische omstandigheden juist te voorspellen en om foutief geprijsde aandelen te vinden.
  2. De index “outperformen” blijkt zeer moeilijk. Onderzoek laat zien dat fondsen die actief beheerd worden in het overgrote deel (85%) van de gevallen geen toegevoegde waarde leveren en daarvoor wel hogere kosten rekenen.
  3. Spreiding is essentieel (Nobelprijswinnaar Merton). Door de beleggingen te spreiden over zeer veel aandelen uit veel landen, regio’s en sectoren wordt het totale risico van het fonds verminderd: het reduceert de risico’s dat teveel wordt belegd in slecht presterende aandelen en het reduceert het risico dat niet wordt geprofiteerd van goed presterende aandelen. Meer spreiding leidt tot een stabieler waardeverloop.
  4. Accenten op dimensies met een hoger verwacht rendement. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat beleggen in bepaalde segmenten op langere termijn tot hogere beleggingsrendementen leiden. Vooral de dimensies Value (waarde-  aandelen), Small-cap (kleinere ondernemingen) en Profitability (winstgevende ondernemingen) worden prominent opgenomen in  de portefeuille.
  5. Let op kosten. Deze gaan ten koste van uw rendement. Implementatie van deze beleggingsstrategie moet consistent, gestructureerd en efficiënt plaatsvinden. Het aantal transacties moet beperkt blijven en op een slimme en goedkope manier worden uitgevoerd.
  6. “Buy-and-hold”. Hoewel het juist “timen” van de markt van belangrijke invloed kan zijn op het uiteindelijke beleggingsresultaat, laat onderzoek zien dat een “buy-and-hold” strategie tot betere resultaten leidt.

Dimensional

FundShare Post Helder. Aandelen Fund belegt een groot gedeelte van haar vermogen in beleggingsfondsen van Dimensional. Dimensional is een grote Amerikaanse vermogensbeheerder met dezelfde kernovertuigingen. Diverse Nobelprijswinnaars en vooraanstaande wetenschappers zijn verbonden met Dimensional. De fondsen van Dimensional zijn alleen te koop via gecertificeerde adviseurs en indirect via FundShare Post Helder. Aandelen Fund. Wilt u meer weten over Dimensional, click dan hier.

Aankoop

FundShare Post Helder. Aandelen Fund is te koop bij DEGIRO, waar u zonder kosten online een rekening kunt openen. U kunt dagelijks kosteloos het fonds aan- en verkopen. DEGIRO is verreweg het goedkoopste platform om te beleggen in Nederland. Dit sluit goed aan bij onze beleggingsstrategie. Uw beleggingen zijn er veilig; de beheerder en bewaarder staan onder toezicht en u bent de enige die aan uw belegging kan komen. Het fonds rekent totaal 0,715% management-, bewaar-, administratie- en accountantskosten. Daarnaast betaalt u voor de onderliggende fondsen waarin wordt belegd gemiddeld 0,44%.

Openen van een rekening bij DEGIRO en instappen in de Helder. Beleggingsfondsen

Naast DEGIRO kunt u FundShare Post Helder. Aandelen Fund ook kopen en verkopen bij Van Lanschot en BinckBank.

 

Aanvullende informatie
Volledige naam van het fonds is Fundshare Post Helder. Aandelen Fund. Het fonds is een subfonds van Fundshare Umbrella Fund. Fonds, beheerder en depositary zijn geregistreerd bij, en staan onder toezicht van de AFM. Deze beschrijving mag niet worden aangemerkt als beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Helderfondsen is een handelsnaam van Post Vermogensbeheer BV.